Limun i topla voda djelovaće nevjerovatno na vaše tijelo

08.09.2022. 21:42
0
IZVOR: srna.rs

Evo koje su sve prednosti ispijanja tople vode s limunom na prazan stomak:

Pomaže kod začepljenja sinusa

Topla voda i limun ublažavaju simptome zapušenih sinusa i olakšavaju simptome prehlade. Limun je odličan u razgradnji sluzi, što olakšava njeno uklanjanje. Kod prehlade, limun pomaže u procesu iscjeljenja i jača imunitet.

Poboljšava varenje

Topla voda pomaže probavnom sistemu da se opusti, što ga čini boljim i podstiče protok krvi u tijelu. Topla voda i limun su takođe nevjerovatni za čišćenje toksina iz tijela i za poboljšanje performansi jetre.

Opušta nervni sistem

Prirodna temperatura tijela je oko 36 stepeni, a većinom zavisi od dnevnih energetskih nivoa. Međutim, kada temperatura raste, naš nervni sistem se može suočiti sa trenutnim šokom. Topla voda sa limunom može da obezbijedi umirujući osjećaj koji vas istovremeno napaja energijom i smiruje. Pored toga, ona je odlična za balansiranje promena raspoloženja i oslobađanje os stresa.

Sprečava konstipaciju

Topla voda pomaže crevima da bolje rade, ali takođe može pojačati rad crijeva. S druge strane, hladna voda sprečava apsorpciju važnih enzima, što može pogoršati simptome konstipacije. Zbog pektina, rastvorljivih vlakana, limun lakše rastvara rafinisane šećere, čime kontroliše nivo šećera u krvi.

Hidrira tijelo

Topla voda ima tendenciju da ostane u tijelu duže, za razliku od hladne vode. Kao rezultat toga, topla voda održava nivo hidratacije u tijelu na idealnom nivou. Naravno, ako želite dodatnu energiju i hidrataciju, pijte toplu vodu s limunom tokom cijelog dana.

Podstiče gubitak kilograma

Topla voda s limunom će probuditi vaš probavni sistem, koji pomaže ispiranje masnih naslaga iz tijela. Pored toga, napitak podstiče zdrav gubitak težine i minimalan unos kalorija.

Poboljšava cirkulaciju

Topla voda pomaže arterijama i venama da se opuste i prošire, što onda povećava protok krvi po cijelom tijelu. Uz cirkulaciju, topla limunska voda takođe "isporučuje" puno antioksidanasa, koji održavaju krv filtriranom i bez toksina.

Ispira toksine iz organizma

Vruća limunska voda je odgovorna za uklanjanje svih toksina iz tijela ujutro. Štaviše, topla voda s limunom podstiče endokrini sistem, odgovoran za detoksikaciju organizma.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ojačajte imunitet u prelaznom periodu Ojačajte imunitet u prelaznom periodu
Šta je zdravije - ulje ili svinjska mast? Šta je zdravije - ulje ili svinjska mast?
Gojaznost dostigla razmjere epidemije Gojaznost dostigla razmjere epidemije
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    8h 30m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    3h 56m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    4h 6m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 11m
    0
  • Saslušana majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
    10h 50m
    0