Лимун и топла вода дјеловаће невјероватно на ваше тијело

08.09.2022. 21:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Ево које су све предности испијања топле воде с лимуном на празан стомак:

Помаже код зачепљења синуса

Топла вода и лимун ублажавају симптоме запушених синуса и олакшавају симптоме прехладе. Лимун је одличан у разградњи слузи, што олакшава њено уклањање. Код прехладе, лимун помаже у процесу исцјељења и јача имунитет.

Побољшава варење

Топла вода помаже пробавном систему да се опусти, што га чини бољим и подстиче проток крви у тијелу. Топла вода и лимун су такође невјероватни за чишћење токсина из тијела и за побољшање перформанси јетре.

Опушта нервни систем

Природна температура тијела је око 36 степени, а већином зависи од дневних енергетских нивоа. Међутим, када температура расте, наш нервни систем се може суочити са тренутним шоком. Топла вода са лимуном може да обезбиједи умирујући осјећај који вас истовремено напаја енергијом и смирује. Поред тога, она је одлична за балансирање промена расположења и ослобађање ос стреса.

Спречава констипацију

Топла вода помаже цревима да боље раде, али такође може појачати рад цријева. С друге стране, хладна вода спречава апсорпцију важних ензима, што може погоршати симптоме констипације. Због пектина, растворљивих влакана, лимун лакше раствара рафинисане шећере, чиме контролише ниво шећера у крви.

Хидрира тијело

Топла вода има тенденцију да остане у тијелу дуже, за разлику од хладне воде. Као резултат тога, топла вода одржава ниво хидратације у тијелу на идеалном нивоу. Наравно, ако желите додатну енергију и хидратацију, пијте топлу воду с лимуном током цијелог дана.

Подстиче губитак килограма

Топла вода с лимуном ће пробудити ваш пробавни систем, који помаже испирање масних наслага из тијела. Поред тога, напитак подстиче здрав губитак тежине и минималан унос калорија.

Побољшава циркулацију

Топла вода помаже артеријама и венама да се опусте и прошире, што онда повећава проток крви по цијелом тијелу. Уз циркулацију, топла лимунска вода такође "испоручује" пуно антиоксиданаса, који одржавају крв филтрираном и без токсина.

Испира токсине из организма

Врућа лимунска вода је одговорна за уклањање свих токсина из тијела ујутро. Штавише, топла вода с лимуном подстиче ендокрини систем, одговоран за детоксикацију организма.

Коментари 0
Повезане вијести
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Гојазност достигла размјере епидемије Гојазност достигла размјере епидемије
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 47m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    17h 22m
    6
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    22h 30m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    3h 21m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 48m
    0