Majdov: Sljedeći cilj osvajanje olimpijske medalje

09.09.2019. 10:18
0
IZVOR: Srna

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov istakao je danas tokom prijema u Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda da je njegov sljedeći cilj osvajanje olimpijske medalje.

Gradski sekretar Dragana Belojević izrazila je zadovoljstvo što je Majdov krajem avgusta osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu u Japanu, podsjetivši da je on proglašen i za najboljeg sportistu Beograda za 2018. godinu.

Majdov, koji je i počasni ambasador Republike Srpske, rekao je da je ponosan što je osvojio bronzanu medalju u Japanu i što je opravdao očekivanje.

-Ponosan sam da danas budem ovde, posebno što sam pre nekoliko meseci dobio nagradu kao najbolji sportista Beograda-, rekao je Majdov novinarima.

On je rekao i da medalja koju je osvojio u Japanu ima sigurno posebnu priču.

-Dva meseca pre imao sam operaciju koljena, vratio se posle nje i otišao na rizik /u Japan/. Bukvalno sam rizikovao čitavu karijeru, ali sam otišao radi bodova za Olimpijadu. Pobedio sam taj dan sa Božijom pomoći nekoliko mečeva tako da sam došao do medalje-, rekao je Majdov.

On je napomenuo i da je njegov naredni cilj osvajanje olimpijske medalje.

-Normu za sada ima, naravno nije mi cilj samo učestvovati, cilj mi je da dam sve od sebe i Srbiji donesem prvu olimpijsku medalju-, dodao je Majdov.

Majdov je 2017. godine u Budimpešti osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u džudou u kategoriji do 90 kilograma.

Komentari 0
Povezane vijesti
Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    10h 27m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 23m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 52m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    9h 27m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 20m
    0