Мајдов: Сљедећи циљ освајање олимпијске медаље

09.09.2019. 10:18
0
ИЗВОР: Срна

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов истакао је данас током пријема у Секретаријату за спорт и омладину града Београда да је његов сљедећи циљ освајање олимпијске медаље.

Градски секретар Драгана Белојевић изразила је задовољство што је Мајдов крајем августа освојио бронзану медаљу у категорији до 90 килограма на Свјетском првенству у Јапану, подсјетивши да је он проглашен и за најбољег спортисту Београда за 2018. годину.

Мајдов, који је и почасни амбасадор Републике Српске, рекао је да је поносан што је освојио бронзану медаљу у Јапану и што је оправдао очекивање.

-Поносан сам да данас будем овде, посебно што сам пре неколико месеци добио награду као најбољи спортиста Београда-, рекао је Мајдов новинарима.

Он је рекао и да медаља коју је освојио у Јапану има сигурно посебну причу.

-Два месеца пре имао сам операцију кољена, вратио се после ње и отишао на ризик /у Јапан/. Буквално сам ризиковао читаву каријеру, али сам отишао ради бодова за Олимпијаду. Победио сам тај дан са Божијом помоћи неколико мечева тако да сам дошао до медаље-, рекао је Мајдов.

Он је напоменуо и да је његов наредни циљ освајање олимпијске медаље.

-Норму за сада има, наравно није ми циљ само учествовати, циљ ми је да дам све од себе и Србији донесем прву олимпијску медаљу-, додао је Мајдов.

Мајдов је 2017. године у Будимпешти освојио златну медаљу на Свјетском првенству у џудоу у категорији до 90 килограма.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријем за дјечаке и тренере из Школе фудбала “Танго”, побједнике купа у Норвешкој Пријем за дјечаке и тренере из Школе фудбала “Танго”, побједнике купа у Норвешкој
Патријарх Порфирије: Молимо за јединство и саборност српског народа Патријарх Порфирије: Молимо за јединство и саборност српског народа
Немања Мајдов се спрема за своје друге Олимпијске игре: Растерећен идем у Париз Немања Мајдов се спрема за своје друге Олимпијске игре: Растерећен идем у Париз
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  23h 37m
  4
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  21h 40m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  22h 27m
  10
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  6h 34m
  0
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  5h 14m
  0