Marfi: Spomenik na Kazanima nepotpun bez priznanja ko je ubio te Srbe

07.04.2022. 20:09
1
IZVOR: srpskainfo.com

Ambasador Sjedinjenih Država u BiH Majkl Marfi obišao je spomen-obilježje na Kazanima kako bi odao počast srpskim žrtvama koje je ubila jedinica pod komandom Mušana Topalovića Cace.

Kako je objavio na službenom Tviter profilu američke ambasade u BiH, rat u u BiH bio je "užasna tragedija".

– Zato je dužnost današnjih lidera da promovišu pomirenje, pozovu počinioce zločina na odgovornost i da odaju priznanje i odaju počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima – napisao je Marfi je rekao da je zasluga čelnika Sarajeva što su im podigli spomen obilježje.

– Međutim, pomirenje zahtijeva priznavanje svih teških istina iz prošlosti. Memorijal Kazani je nepotpun bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinilaca zločina. Ubistva na Kazanima naredio je Mušan Topalović Caco – stoji u objavi, piše "klix.ba".

Zaključio je da se raduje danu kada će spomen obilježje Kazani odražavati ovu činjenicu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 07.04.2022. 21:33
    Svaka čast ambasadoru Marfiju ako je primjetio taj veliki nedostatak na spomeniku, nema ono glavno koje pobio Sarajevske Srbe na vrlo okrutan i zvjerski način, klanjem i bacanjem u jamu bezdanicu. Što je najvaćnije ubice nisu imenovane, a zna se sve u Sarajevskj čaršiji koje zatvaro, proginio i ubijao Srbe. Ti zločinci su u šeher Sarajevu slavljeni i slave se i dan danas kao gazije-junaci. I na mezarjima imaju počasno jesto, mnogi od njih odlikovanih od strane rahmetli Alije. Ima da Bogu plate,jer njima nije suđeno niti je bilo osude.
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 35m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 17m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 50m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 24m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 52m
    0