Марфи: Споменик на Казанима непотпун без признања ко је убио те Србе

07.04.2022. 20:09
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Амбасадор Сједињених Држава у БиХ Мајкл Марфи обишао је спомен-обиљежје на Казанима како би одао почаст српским жртвама које је убила јединица под командом Мушана Топаловића Цаце.

Како је објавио на службеном Твитер профилу америчке амбасаде у БиХ, рат у у БиХ био је "ужасна трагедија".

– Зато је дужност данашњих лидера да промовишу помирење, позову починиоце злочина на одговорност и да одају признање и одају почаст жртвама. Недавно сам одао почаст жртвама на Казанима – написао је Марфи је рекао да је заслуга челника Сарајева што су им подигли спомен обиљежје.

– Међутим, помирење захтијева признавање свих тешких истина из прошлости. Меморијал Казани је непотпун без имена свих жртава и јасног, отвореног признања починилаца злочина. Убиства на Казанима наредио је Мушан Топаловић Цацо – стоји у објави, пише "klix.ba".

Закључио је да се радује дану када ће спомен обиљежје Казани одражавати ову чињеницу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krle 07.04.2022. 21:33
    Svaka čast ambasadoru Marfiju ako je primjetio taj veliki nedostatak na spomeniku, nema ono glavno koje pobio Sarajevske Srbe na vrlo okrutan i zvjerski način, klanjem i bacanjem u jamu bezdanicu. Što je najvaćnije ubice nisu imenovane, a zna se sve u Sarajevskj čaršiji koje zatvaro, proginio i ubijao Srbe. Ti zločinci su u šeher Sarajevu slavljeni i slave se i dan danas kao gazije-junaci. I na mezarjima imaju počasno jesto, mnogi od njih odlikovanih od strane rahmetli Alije. Ima da Bogu plate,jer njima nije suđeno niti je bilo osude.
Повезане вијести
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 39m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 23m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 8m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 7m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 13m
    0