Memorijalni turnir „Milivoje Mišo Savić“ u nedjelju u Vlasenici

08.06.2023. 09:29
0
IZVOR: katera.news

Na vlaseničkom Gradskom stadionu u nedjelju, 11. juna, biće održan Memorijalni turnir „Milivoje Mišo Savić“, u znak sjećanja na tragično stradalog golmana. 

Kao i godinama unazad trunir će biti održan na stadionu na kome je Mišo napravio prve fudbalske korake, a kako podsjeća Božidar Kurtuma, član Organizacionog odbora, u dogovoru sa upravom kluba i Mišinom porodicom format turnira je prošle godine promijenjen.

- Prošle godine smo odlučili da na turniru, umjesto renomiranih fudbalskih ekipa, igraju dječaci kojima je ovaj sport velika ljubav, kao što je bila i Miši. Već drugu godinu zaredom, za titulu najboljih će se boriti najmlađe selekcije klubova iz Srpske i Srbije, i to ekipe 2012. godište, 2013, 2014, 2015, 2016. i mlađi navodi Kurtuma.

Kako kaže, učešće na turniru potvrdilo je 14 klubova, od kojih većina nastupa sa nekoliko selekcija, pa je, za sada, izvjesno da će biti preko 30 ekipa.  

Planirano je da u jutarnjim časovima delegacija kluba položi cvijeće i zapali svijeće na Mišinoj vječnoj kući, nakon čega je planirano svečano otvaranje turnira u 10.00 časova na Gradskom stadionu. Odigravanje utakmica, dodaje Kurtuma, počinje odmah.

- Teren će biti podijeljen na četiri manje cjeline, tako da će se istovremeno odigravati po četiri utakmice. Jedna utakmica će imati dva poluvremena, po deset minuta, tako da ćemo, uprkos velikom interesovanju i broju prijavljenih ekipa, već u večernjim satima moći proglasiti najbolje u svakoj selekciji – objašnjava on.

Pokrovitelj i generalni sponzor memorijala je Opština Vlasenica, a za osvajače prva tri mjesta u svakom godištu pripremljeni su pehari i medalje.

- Kao i svake godine, osim materijalnih sredstava potrebnih za oganizaciju, Opštinska uprava je obezbijedila lanč-pakete, vodu i sokove za sve učesnike.  Nadamo se da će nam vrijeme ići na ruku, a sve ostalo je spremno da turnir, kao i uvijek, protekne na najbolji mogući način - zaključio je Kurtuma.

Milivoje Mišo Savić rođen je u Sarajevu 15.11.1987. godine. Fudbalsku karijeru počeo je u Vlasenici, gdje je sa porodicom izbjegao početkom proteklog rata. U ovom gradu je završio osnovnu i srednju školu i 2006. godine upisao Fakultet  fizičke kulture u Palama. U vlaseničkom fudbalskom klubu prošao je sve selekcije, a sa samo 16 godina nastupio je za prvi tim. U „Sutjesku“ je prešao u julu 2006. godine i u njoj je ostao sve do svoje tragične smrti. Milivoje Mišo Savić preminuo je 19.9.2007. godine u Podgorici, od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u Foči. 

Memorijalni turnir u znak sjećanja na talentovanog golmana ustanovljen je 2012. godine, a organizator je FK „Vlasenica“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Predstavljen dres Srbije za Evropsko prvenstvo (FOTO) Predstavljen dres Srbije za Evropsko prvenstvo (FOTO)
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 5m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 38m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    23h 19m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    10h 19m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 9m
    0