Меморијални турнир „Миливоје Мишо Савић“ у недјељу у Власеници

08.06.2023. 09:29
0
ИЗВОР: katera.news

На власеничком Градском стадиону у недјељу, 11. јуна, биће одржан Меморијални турнир „Миливоје Мишо Савић“, у знак сјећања на трагично страдалог голмана. 

Као и годинама уназад трунир ће бити одржан на стадиону на коме је Мишо направио прве фудбалске кораке, а како подсјећа Божидар Куртума, члан Организационог одбора, у договору са управом клуба и Мишином породицом формат турнира је прошле године промијењен.

- Прошле године смо одлучили да на турниру, умјесто реномираних фудбалских екипа, играју дјечаци којима је овај спорт велика љубав, као што је била и Миши. Већ другу годину заредом, за титулу најбољих ће се борити најмлађе селекције клубова из Српске и Србије, и то екипе 2012. годиште, 2013, 2014, 2015, 2016. и млађи наводи Куртума.

Како каже, учешће на турниру потврдило је 14 клубова, од којих већина наступа са неколико селекција, па је, за сада, извјесно да ће бити преко 30 екипа.  

Планирано је да у јутарњим часовима делегација клуба положи цвијеће и запали свијеће на Мишиној вјечној кући, након чега је планирано свечано отварање турнира у 10.00 часова на Градском стадиону. Одигравање утакмица, додаје Куртума, почиње одмах.

- Терен ће бити подијељен на четири мање цјелине, тако да ће се истовремено одигравати по четири утакмице. Једна утакмица ће имати два полувремена, по десет минута, тако да ћемо, упркос великом интересовању и броју пријављених екипа, већ у вечерњим сатима моћи прогласити најбоље у свакој селекцији – објашњава он.

Покровитељ и генерални спонзор меморијала је Општина Власеница, а за освајаче прва три мјеста у сваком годишту припремљени су пехари и медаље.

- Као и сваке године, осим материјалних средстава потребних за оганизацију, Општинска управа је обезбиједила ланч-пакете, воду и сокове за све учеснике.  Надамо се да ће нам вријеме ићи на руку, а све остало је спремно да турнир, као и увијек, протекне на најбољи могући начин - закључио је Куртума.

Миливоје Мишо Савић рођен је у Сарајеву 15.11.1987. године. Фудбалску каријеру почео је у Власеници, гдје је са породицом избјегао почетком протеклог рата. У овом граду је завршио основну и средњу школу и 2006. године уписао Факултет  физичке културе у Палама. У власеничком фудбалском клубу прошао је све селекције, а са само 16 година наступио је за први тим. У „Сутјеску“ је прешао у јулу 2006. године и у њој је остао све до своје трагичне смрти. Миливоје Мишо Савић преминуо је 19.9.2007. године у Подгорици, од повреда задобијених у саобраћајној несрећи у Фочи. 

Меморијални турнир у знак сјећања на талентованог голмана установљен је 2012. године, а организатор је ФК „Власеница“.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 43m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 48m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    18h 57m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 36m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 4m
    0