Milanović: Dodik srpski patriota kakvog želim u susjedstvu u BiH

28.10.2022. 14:53
0
IZVOR: tanjug.rs

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je danas da nije tačno da je negirao "genocid u Srebrenici" pred srpskim članom Predsjedništva Miloradom Dodikom, za koga je rekao da je "srpski patriota" koji je "nezavisan čak i od Beograda", odnosno srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

- Sud je presudio da je to genocid. Treba biti delikatan, jer to je samo jedan sud. Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama dio Srba lijepi etiketu za Jasenovac - a to sam zamolio Dodika da spusti loptu, tako sada muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti Boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom - upitao je Milanović u razgovoru s novinarima u Gospiću.

O Dodikovoj pobjedi za predsjednika Republike Srpske na izborima u BiH, Milanović je kazao da su "i sada ga pokušali da ga pokradu i to je grozno".

- Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i nezavisni, čak i od Beograda, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Jelena Trivić - pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika - naveo je Milanović, prenosi zagrebačka N1.

- Dodik ne da nije na daljinskom upravljaču Aleksandra Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan i s takvim ljudima nije lako, ali se može. Ovo drugo je sve kupljeno i to prljavim novcem - rekao je Milanović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 37m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    12h 35m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    21h 1m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    19h 16m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    20h 55m
    0