Милановић: Додик српски патриота каквог желим у сусједству у БиХ

28.10.2022. 14:53
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Хрватски предсједник Зоран Милановић рекао је данас да није тачно да је негирао "геноцид у Сребреници" пред српским чланом Предсједништва Милорадом Додиком, за кога је рекао да је "српски патриота" који је "независан чак и од Београда", односно српског предсједника Александра Вучића.

- Суд је пресудио да је то геноцид. Треба бити деликатан, јер то је само један суд. Постоје пуно већи злочини по неправди и трајању. Као што нама дио Срба лијепи етикету за Јасеновац - а то сам замолио Додика да спусти лопту, тако сада муслимани и Бошњаци покушавају убити Бога у Србима. То је корак до тога да Србе називате геноцидним народом. И на крају, какве везе Додик, а посебно ја имам са Сребреницом - упитао је Милановић у разговору с новинарима у Госпићу.

О Додиковој побједи за предсједника Републике Српске на изборима у БиХ, Милановић је казао да су "и сада га покушали да га покраду и то је грозно".

- Додик је српски патриотa, никад се нећемо слагати у свему, али они су самостални и независни, чак и од Београдa, и таквог Србина желим за сусједа у БиХ. Јелена Тривић - па нема ко јој није дао новац, десет пута је гора од Додика - навео је Милановић, преноси загребачка Н1.

- Додик не да није на даљинском управљачу Александра Вучића нити је против њега, него је дивље независан и с таквим људима није лако, али се може. Ово друго је све купљено и то прљавим новцем - рекао је Милановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 20m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 42m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 47m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 35m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 56m
    0