Milanović: Učiniću sve da se izbori u BiH ne održe

18.02.2022. 18:42
1
IZVOR: N1 BiH

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je političku situaciju u regionu i pregovore povodom Izbornog zakona u BiH, rekavši da "ako ne dođe do dogovora, izbori se ne bi trebali održati".

- Ako ne dođe do dogovora, izbori se ne bi trebali održati, učiniću sve da se ne održe. Možda to nije puno. Istovremeno, diplomatska grana famozne EU zagovara stajalište koje je ali potpuno suprotno hrvatskim nacionalnim interesima. Ne ulazim za tumača interesa Hrvata u BiH, ali o njihovom stavu da se izbori, u slučaju da ih nastave lagati i opstruisati, ne održe - kazao je Milanović.

Dodao je još da se radi o “sistemskoj opstrukciji”.

- Briselska birokratija, kontra. Tačno vidiš sistemsku opstrukciju, koji tamo sjednu u Neumu dva dana predstavnike Hrvata i predstavnike SDA, bošnjačke strane. I onda vrše pritisak na Čovića da popusti. Svako popuštanje hrvatske strane, ne Čovića, znači propast. Doveden si do toga da si na ivici litice, da tražiš milostinju - rekao je Milanović i dodao:

- I onda ko je kriv? Kriv je hrvatski elemenat, zašto? Zato što stoji na putu uspjeha tih čatologa, inače bi se vratili na bijelom konju kao neko ko je riješio problem. Ali šta nudiš? Nudiš pokvarenu robu. Hrvatski predstavnici kažu: "Varate i muljate nas godinama, ne možemo to potpisati" - kazao je Milanović.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hari 18.02.2022. 19:44
    Gospodin Milanović govori istinu kako se radi na štetu Hrvata po pitanju izmjena Izbornog zakona BiH. Čudo da dična, EU i OHR ne nametnu silom zakona izmjene Izbornog zakona koje bi zadovoljile interese Hrvatskog korupsa. Ta tzv. međunarodna zajednica vrlo je hitra kad treba kazniti Srbe, nametnuti im bilo koji zakon, sankcije i druge podvale kojim se služi. Previša titra Bošnjačkoj eliti u šeher Sarajevu, što samo vodi u provaliju, iz koje nema povratka.
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    6h 37m
    2
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    8h 30m
    0
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    7h 50m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    6h 26m
    0
  • Kakvo nas vrijeme sutra očekuje?
    2h 30m
    0