Милановић: Учинићу све да се избори у БиХ не одрже

18.02.2022. 18:42
1
ИЗВОР: N1 БиХ

Предсједник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је политичку ситуацију у региону и преговоре поводом Изборног закона у БиХ, рекавши да "ако не дође до договора, избори се не би требали одржати".

- Ако не дође до договора, избори се не би требали одржати, учинићу све да се не одрже. Можда то није пуно. Истовремено, дипломатска грана фамозне ЕУ заговара стајалиште које је али потпуно супротно хрватским националним интересима. Не улазим за тумача интереса Хрвата у БиХ, али о њиховом ставу да се избори, у случају да их наставе лагати и опструисати, не одрже - казао је Милановић.

Додао је још да се ради о “системској опструкцији”.

- Бриселска бирократија, контра. Тачно видиш системску опструкцију, који тамо сједну у Неуму два дана представнике Хрвата и представнике СДА, бошњачке стране. И онда врше притисак на Човића да попусти. Свако попуштање хрватске стране, не Човића, значи пропаст. Доведен си до тога да си на ивици литице, да тражиш милостињу - рекао је Милановић и додао:

- И онда ко је крив? Крив је хрватски елеменат, зашто? Зато што стоји на путу успјеха тих чатолога, иначе би се вратили на бијелом коњу као неко ко је ријешио проблем. Али шта нудиш? Нудиш покварену робу. Хрватски представници кажу: "Варате и муљате нас годинама, не можемо то потписати" - казао је Милановић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 18.02.2022. 19:44
    Gospodin Milanović govori istinu kako se radi na štetu Hrvata po pitanju izmjena Izbornog zakona BiH. Čudo da dična, EU i OHR ne nametnu silom zakona izmjene Izbornog zakona koje bi zadovoljile interese Hrvatskog korupsa. Ta tzv. međunarodna zajednica vrlo je hitra kad treba kazniti Srbe, nametnuti im bilo koji zakon, sankcije i druge podvale kojim se služi. Previša titra Bošnjačkoj eliti u šeher Sarajevu, što samo vodi u provaliju, iz koje nema povratka.
Повезане вијести
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    4h 39m
    1
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    22h 9m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    6h 32m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    5h 52m
    0
  • Тресло се тло: Земљотрес код Кнежева
    4h 28m
    0