Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na Trećoj međunarodnoj olimpijadi iz ruskog jezika

06.12.2022. 20:23
0
IZVOR: katera.news

Milica Borovčanin, učenica Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ iz Sokoca, osvojila je prvo mjesto na Trećoj međunarodnoj olimpijadu iz ruskog jezika u kategoriji do 17 godina.

Ovu onlajn olimpijadu organizovao je Državni univerzitet u Sankt-Peterburgu (SPbGU) tokom novembra. Olimpijada je bila namijenjena svima od 12 do 35 godina i podijeljena u dvije kategorije, od 12 do 17 i od 18 do 35 godina.

Slika

Foto: sscvasilijeostroski.org

Takmičenje se sastojalo od dva kruga, koja sadrže testove iz gramatike, leksike, čitanja i slušanja.

- Prema zvaničnim podacima objavljenim na stranici Univerziteta, registrovano je nešto više od 5.000 učesnika iz 132 zemlje, da bi se kao najbolji pokazalo njih 729 iz 84 zemlje, koji su proglašeni finalistima – saopštili su iz SŠC „Vasilije Ostroški“.

Iz ovog centra su naveli i da će prvoplasiranima u obje kategorije, kao i nekolicini nagrađenih koje je odabrala stručna komisija biti omogućeno učešće u debatama i razgovorima koje organizuje SPbGU, kao i vaučer za besplatno testiranje iz ruskog jezika kao stranog (TRKI), koje je moguće obaviti do kraja 2023. u nekom od njihovih partnerskih centara u svijetu, ili u specijalno kontrolisanim uslovima onlajn.

Prema saopštenju, diploma sa Olimpijade i državni sertifikat o položenom ispitu TRKI, donose prednost pri upisu na Sank-peterburški univerzitet, ako se nagrađeni u budućnosti možda odluči na to.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    13h 47m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 42m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    7h 30m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    8h 36m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    17h 4m
    0