Милица Боровчанин освојила прво мјесто на Трећој међународној олимпијади из руског језика

06.12.2022. 20:23
0
ИЗВОР: katera.news

Милица Боровчанин, ученица Средњошколског центра „Василије Острошки“ из Сокоца, освојила је прво мјесто на Трећој међународној олимпијаду из руског језика у категорији до 17 година.

Ову онлајн олимпијаду организовао је Државни универзитет у Санкт-Петербургу (СПбГУ) током новембра. Олимпијада је била намијењена свима од 12 до 35 година и подијељена у двије категорије, од 12 до 17 и од 18 до 35 година.

Слика

Фото: sscvasilijeostroski.org

Такмичење се састојало од два круга, која садрже тестове из граматике, лексике, читања и слушања.

- Према званичним подацима објављеним на страници Универзитета, регистровано је нешто више од 5.000 учесника из 132 земље, да би се као најбољи показало њих 729 из 84 земље, који су проглашени финалистима – саопштили су из СШЦ „Василије Острошки“.

Из овог центра су навели и да ће првопласиранима у обје категорије, као и неколицини награђених које је одабрала стручна комисија бити омогућено учешће у дебатама и разговорима које организује СПбГУ, као и ваучер за бесплатно тестирање из руског језика као страног (ТРКИ), које је могуће обавити до краја 2023. у неком од њихових партнерских центара у свијету, или у специјално контролисаним условима онлајн.

Према саопштењу, диплома са Олимпијаде и државни сертификат о положеном испиту ТРКИ, доносе предност при упису на Санк-петербуршки универзитет, ако се награђени у будућности можда одлучи на то.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 21m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    17h 45m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    13h 14m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    4h 51m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    4h 32m
    0