Mitropolit Hrizostom drugog dana Božića služi u Sokocu

05.01.2021. 11:41
0
IZVOR: SRNA

Njegovo visokopreostveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u petak, 8. januara, drugog dana Božića, Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu, najavljeno je iz sokolačke Crkvene opštine.

Početak liturgije zakazan je za 9.00 časova.

Starješina crkvene opštine Sokolac protojerej-stavrofor Ilija Čupić sa sveštenstvom, povodom nastupajućeg sveradosnog praznika Rođenja Bogomladenca Hrista, poželjeli su vjernicima da se u njihova srca i u njihove domove useli radost i mir Hrista i da svima povrati toliko potrebni bogom dati prirodni tok života, da ponovo u Hristovo datoj ljubavi žive mirno jedni pored drugih, čineći neprestano dobro – na svoju i korist bližnjih.

- Želimo da sve nevolje iz prethodne godine postanu prošlost, a naredno ljeto bude prepuno radosti za sve nas. Za tu želju molimo se Hristu – caru mira i radosti, da nas sve zaštiti i sačuva od svakoga zla savremenog doba - poručio je Čupić, čestitajući vjernicima nastupajuće praznike tradicionalnim pozdravom “Mir Božiji Hristos se rodi”.

Prema rasporedu bogosluženja za božićne praznike, u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu, na Badnji dan, u srijedu, 6. januara, liturgija počinje u 9.00 časova, a u 17.00 časova večernje bogosluženje sa nalaganjem badnjaka.

U četvrtak, 7. januara, na Božić u ovom hramu liturgija počinje u 7.00 časova, a u subotu, 9. januara, na praznik Svetog arhiđakona Stefana u 9.00 časova, najavljeno je iz Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu.

U Crkvi Svete Petke na Malom Zejtinliku na Sokocu, na Badnji dan večernje bogosluženje počinje u 16.00 časova, u Crkvi u Vidrićima večernje bogosluženje sa nalaganjem badnjaka takođe u 16.00 časova, u Hramu u Ćavarinama večernje sa nalaganjem badnjaka u 19.00 časova, a u crkvi na Stjenicama večernje i nalaganje badnjaka od 19.00 časova.

Na praznik Hristovog rođenja, 7. januara, u Crkvi Svete Petke na Malom Zejtinliku sveta liturgija počinje od 9.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 19m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 1m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 34m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 8m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 53m
    3