Mitropolit Hrizostom na Veliki petak služi u Staroj crkvi u Sarajevu

13.04.2023. 09:57
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće sutra, na Veliki petak, Carske časove u Staroj crkvi u Sarajevu, najavljeno je iz Mitropolije dabrobosanske.

Služba će početi u 9.00 časova.

Isti dan, u 17.00 časova u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu najavljeno je večernje bogosluženje sa iznošenjem plaštanice, a statije u 19.00 časova.

Mitropolit Hrizostom će na Vaskrs u nedjelju, 16. aprila, služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Srpska pravoslavna crkva /SPC/ proslaviće u nedjelju, 16. aprila, najveći hrišćanski praznik – Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Isus Hristos je svojim vaskrsenjem iz mrtvih pobijedio smrt i svim ljudima od Adama i Eve do posljednjeg čovjeka na Zemlji darovao vječni život.

Stradanjem na krstu, kada bezgrešni Hristos prima na sebe grijehe cijelog ljudskog roda, a potom i vaskrsenjem, kada pobjeđuje smrt koja je posljedica grijeha, uz istovremeno obećanje vaskrsenja svim ljudima, on dokazuje i pokazuje da je Mesija i Pomazanik – spasilac svih ljudi.

Hrišćansko vjerovanje bez Vaskrsa ne bi imalo nikakvog smisla. Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlom.

Komentari 0
Povezane vijesti
U utorak čitanje vaskršnje poruke U utorak čitanje vaskršnje poruke
Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja Mitropolit Hrizostom: Vrijeme posta, molitve i duhovnog razmišljanja
Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru Ozerkovići
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    19h 45m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    19h 51m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    19h 59m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    10h 40m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    12h 6m
    0