Митрополит Хризостом на Велики петак служи у Старој цркви у Сарајеву

13.04.2023. 09:57
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће сутра, на Велики петак, Царске часове у Старој цркви у Сарајеву, најављено је из Митрополије дабробосанске.

Служба ће почети у 9.00 часова.

Исти дан, у 17.00 часова у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву најављено је вечерње богослужење са изношењем плаштанице, а статије у 19.00 часова.

Митрополит Хризостом ће на Васкрс у недјељу, 16. априла, служити Свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Српска православна црква /СПЦ/ прославиће у недјељу, 16. априла, највећи хришћански празник – Васкрс, којим се слави васкрсење Исуса Христа из мртвих и који представља суштину хришћанске вјере.

Исус Христос је својим васкрсењем из мртвих побиједио смрт и свим људима од Адама и Еве до посљедњег човјека на Земљи даровао вјечни живот.

Страдањем на крсту, када безгрешни Христос прима на себе гријехе цијелог људског рода, а потом и васкрсењем, када побјеђује смрт која је посљедица гријеха, уз истовремено обећање васкрсења свим људима, он доказује и показује да је Месија и Помазаник – спасилац свих људи.

Хришћанско вјеровање без Васкрса не би имало никаквог смисла. Васкрс је празник побједе живота над смрћу, добра над злом.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак читање васкршње поруке У уторак читање васкршње поруке
Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања Митрополит Хризостом: Вријеме поста, молитве и духовног размишљања
Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи Митрополит Хризостом сутра служи у манастиру Озерковићи
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    18h 14m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    17h 3m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    19h 40m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    19h 45m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    19h 13m
    0