Mladić smrtno stradao u eksploziji gasa u kući, dva lica povrijeđena

16.01.2024. 10:00
0
IZVOR: srna.rs/srpskainfo.com

Dvadsetsedmogodišnji mladić poginuo je u eksploziji gasa u kući u sarajevskom naselju Binježevo, a dva lica su povrijeđena, izjavila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

Novalićeva je dodala da je teže povrijeđen muškarac /57/, a lakše žena /58/.

U naselju Binježevo u opštini Hadžići sinoć je oko 23.00 časa došlo do eksplozije gasa u porodičnoj kući u kojoj se nalazila tročlana porodica.

Požar je lokalizovan, a vatrogasci su još uvijek na terenu, kao i pripadnici MUP-a KS koji obavljaju uviđaj. Dijelovi zida se nalaze na cesti.

Kako su ranije objavili mediji, svjedok sa lica mjesta je rekao da je žena koja se nalazila u vrijeme eksplozije u kući u šoku.

– Uspjeli su je izvesti, a muškarca je eksplozija izbacila na ulicu. Odjeća je spala s njega, sav je spaljen. Odvezla ga je hitna, ali je svjestan. Žena je u drugoj hitnoj, sjedi, na infuzijama je. Sin im je ostao zaglavljen u kući – rekla je.

Stanovnici ovog sarajevskog naselja su potreseni događajima, a kako su neki rekli, mislili su da je avion pao.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    14h 27m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    13h 22m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    8h 10m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    9h 16m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    17h 44m
    0