"Mućke" na poštanskim markama povodom jubileja

02.02.2021. 18:04
0
IZVOR: Tanjug

Britanska kraljevska pošta je odlučila da obilježi 40. godišnjicu omiljene BBC-jeve humorističke serije „Mućke“ (Only Fools and Horses) novom specijalnom edicijom poštanskih marki na kojima će se naći likovi Del Boja, Rodnija i njihovih prijatelja iz popularnog serijala.

Osam od 12 specijalno dizajniranih markica, koje će biti u prodaji od 16. februara, zasnovano je na poznatim replikama iz serijala, dok su ostale četiri fokusirane na četiri glavna lika Troterovih, a ona sa likom Del Boja naravno nosi čuvenu poruku: “U ovo vrijeme sledeće godine bićemo milioneri!", prenosi Skaj njuz.

"Mućke" su prvi put prikazane 1981. godine i pratile su doživljaje dva brata, uličnih trgovaca iz londonskog predgrađa Pekama, koji pokušavaju da se obogate, starijeg Del Boja, koga je tumačio Dejvid Džejson i njegovog manje snalažljivog mlađeg brata Rodnija, koga je glumio Nikolas Lindherst.

Osim Del Boja i Rodnija, seriju su obeležili i sporedni likovi poput njihovog djede ujka Alberta, Rakel i Kasandre, Marlin i Bojsija, čistača ulice Trigera, Mikija Pirsa kao i Majka, konobara u lokalnom pabu "Ragina glava" gdje se cijelo društvo okuplja.

Serija je prikazivana sedam sezona, sa preko 60 epizoda i nekoliko božićnih specijala, a zvanično je ukinuta 2003. godine, navodi Skaj njuz.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prije 24 godine počela NATO agresija na SR Jugoslaviju Prije 24 godine počela NATO agresija na SR Jugoslaviju
Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO) Godišnjica NATO agresije na SR Jugoslaviju (VIDEO)
Politikin zabavnik, list za sve generacije, napunio 84 godine Politikin zabavnik, list za sve generacije, napunio 84 godine
Najčitanije
 • Počela isplata godišnjeg boračkog dodatka
  22h 13m
  3
 • Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Policijske uprave Istočno Sarajevo
  21h 8m
  5
 • Milan Savić predsjednik Studentskog parlamenta
  18h 26m
  4
 • Dan kad je Vojska SR Jugoslavije oborila "nevidljivog" (VIDEO)
  23h 41m
  0
 • Zbog udesa obustavljen saobraćaj na putu Zvornik-Vlasenica
  18h 16m
  0