"Mućke" na poštanskim markama povodom jubileja

02.02.2021. 18:04
0
IZVOR: Tanjug

Britanska kraljevska pošta je odlučila da obilježi 40. godišnjicu omiljene BBC-jeve humorističke serije „Mućke“ (Only Fools and Horses) novom specijalnom edicijom poštanskih marki na kojima će se naći likovi Del Boja, Rodnija i njihovih prijatelja iz popularnog serijala.

Osam od 12 specijalno dizajniranih markica, koje će biti u prodaji od 16. februara, zasnovano je na poznatim replikama iz serijala, dok su ostale četiri fokusirane na četiri glavna lika Troterovih, a ona sa likom Del Boja naravno nosi čuvenu poruku: “U ovo vrijeme sledeće godine bićemo milioneri!", prenosi Skaj njuz.

"Mućke" su prvi put prikazane 1981. godine i pratile su doživljaje dva brata, uličnih trgovaca iz londonskog predgrađa Pekama, koji pokušavaju da se obogate, starijeg Del Boja, koga je tumačio Dejvid Džejson i njegovog manje snalažljivog mlađeg brata Rodnija, koga je glumio Nikolas Lindherst.

Osim Del Boja i Rodnija, seriju su obeležili i sporedni likovi poput njihovog djede ujka Alberta, Rakel i Kasandre, Marlin i Bojsija, čistača ulice Trigera, Mikija Pirsa kao i Majka, konobara u lokalnom pabu "Ragina glava" gdje se cijelo društvo okuplja.

Serija je prikazivana sedam sezona, sa preko 60 epizoda i nekoliko božićnih specijala, a zvanično je ukinuta 2003. godine, navodi Skaj njuz.

Komentari 0
Povezane vijesti
U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
Obilježena godišnjica stradanja Nedeljka Lizdeka i Sretena Kneževića Obilježena godišnjica stradanja Nedeljka Lizdeka i Sretena Kneževića
Vojna bolnica „Koran“ – svjedok nadljudskih napora medicinskog osoblja Vojna bolnica „Koran“ – svjedok nadljudskih napora medicinskog osoblja
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    9h 59m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    21h 32m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    21h 13m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    8h 13m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    6h 3m
    0