MUP Srpske: Javna okupanja samo u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju

13.05.2020. 13:02
0
IZVOR: ATV

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske Republike Srpske podsjeća građane da se javna okupljanja građana moraju odvijati samo u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, bilo da ih organizuju građani, udruženje građana ili politička partija.

- Posljednjih dana u centru Banjaluke evidentna su okupljanja aktivista političke partije "Pokret pravde" i oni su upozoreni da se ovakvi skupovi mogu održavati samo u skladu sa postojećim zakonom. Političke partije dužne su da kao i svi ostali građani svoja javna okupljanja prijave nadležnoj policijskoj stanici u skladu sa odredbama Zakona o javnom okupljanja, a sva druga javna okupljanja mimo zakonskih procedura, biće sankcionisana - stoji u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a Republike Srpske napominju da je Republički štab za vanredne situacije donio Zaključak kojim se zabranjuju okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika Pretresi i hapšenja na području Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Zvornika
Policija se oglasila o dojavi o bombi u Gradskoj upravi Banjaluka Policija se oglasila o dojavi o bombi u Gradskoj upravi Banjaluka
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    11h 43m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    11h 48m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    12h 40m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    12h 54m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    23h 43m
    0