МУП Српске: Јавна окупања само у складу са Законом о јавном окупљању

13.05.2020. 13:02
0
ИЗВОР: ATV

Министарство унутрашњих послова Републике Српске Републике Српске подсјећа грађане да се јавна окупљања грађана морају одвијати само у складу са Законом о јавном окупљању, било да их организују грађани, удружење грађана или политичка партија.

- Посљедњих дана у центру Бањалуке евидентна су окупљања активиста политичке партије "Покрет правде" и они су упозорени да се овакви скупови могу одржавати само у складу са постојећим законом. Политичке партије дужне су да као и сви остали грађани своја јавна окупљања пријаве надлежној полицијској станици у складу са одредбама Закона о јавном окупљања, а сва друга јавна окупљања мимо законских процедура, биће санкционисана - стоји у саопштењу МУП-а Републике Српске.

Из МУП-а Републике Српске напомињу да је Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључак којим се забрањују окупљања у групама већим од 50 особа на јавном мјесту.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Грађани да не отварају поруке сумњивог садржаја у апликацији "вибер" Грађани да не отварају поруке сумњивог садржаја у апликацији "вибер"
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    36m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    4h 39m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    6h 43m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    19h 19m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    3h 57m
    0