Nadal otvorio dušu: Ne brine me samo operisani kuk

04.12.2023. 21:44
0
IZVOR: glassrpske.com

Rafael Nadal objavio je da se vraća na teren i da će igrati u Australiji. Pokušaće da vidi kako se osjeća na terenima u Brizbejnu prije konačne odluke oko učešća na prvom grend slemu sezone u Melburnu.

Dok radi na pripremi za povratak odlučio je da se oglasi pred kamerama i da kaže šta ga sve muči. Priznao je da se plaši i da ne zna šta da očekuje od sebe.

Posljednji zvaničan meč igrao je baš na Australijan openu prošle godine i od tada je van terena. Imao je i operaciju kuka.

- Plašio sam se da objavim određene stvari, jer se nisam takmičio godinu dana i imao sam operaciju kuka. Ono što me najviše brine nije kuk, nego sve ostalo. Vjerujem da sam spreman, vjerujem i nadam se da će stvari ići kako treba i da ću moći da uživam na terenu. Prošlo je mnogo vremena... - počeo je Nadal.

Želi ponovo da izađe na teren i da se takmiči.

- Prvo želim da osjetim te nerve, tu nadu, strahove, sumnje. Od sebe očekujem da ne očekujem ništa. To je istina. Uvijek sam od sebe zahtijevao maksimum, tako je bilo tokom cijele karijere. Sada sam u drugačijoj situaciji koja je neistražen teren za mene - prenosi Mondo.

Obećao je da neće odustati, kako god da stvari krenu.

- Ne smijem sada od sebe da tražim taj maksimum, i moram da pihvatim da će stvari možda biti baš teške na početku i moram da oprostim sebi ako to bude loše i da dam sebi vremena. Postoji šansa da krene loše, ali znam da možda u bliskoj budućnosti sve to može da se promijeni, moram da nastavim da vjerujem i da radim i nadam se da će biti dobro i u fizičkom smislu - zaključio je Nadal.

Komentari 0
Povezane vijesti
Navijači zgranuti cijenom Alkaraza i Nadala Navijači zgranuti cijenom Alkaraza i Nadala
Neočekivani povratak Alvara Morate Neočekivani povratak Alvara Morate
Poznato kada se Đoković vraća na teren Poznato kada se Đoković vraća na teren
Najčitanije
 • Preminuo Sreten Sreto Petronić
  2h 57m
  0
 • "Kraljica džeparoša" ponovo u akciji
  9h 43m
  3
 • Priča o čiča Sretu Petroniću iz Pala i njegovoj Heleni
  3h 0m
  0
 • Zemljotres jačine 2,8 stepena na području Sarajeva
  8h 42m
  0
 • Upozorenje: Snažan ciklon ide prema regionu, očekuje se jako nevrijeme
  4h 9m
  0