Najboljem studentu medicine u Nišu dodjeljivaće se nagrada "Dr Miodrag Lazić"

29.04.2021. 09:29
0
IZVOR: juznevesti.com

Nakon što su ulica kraj Univerzitetskog kliničkog centra i Urgentni centar u Nišu ponijeli ime doktora Miodraga Lazića, po njemu će se zvati i priznanje koje će od ove godine biti dodjeljivano najboljem studentu završne godine medicine u Nišu, saopštavaju iz Gradske opštine Medijana.

Na prijedlog porodice čuvenog niškog hirurga Miodraga Lazića, koji je prije oko godinu dana preminuo poslije borbe sa korona virusom, njegovo ime nosiće nagrada u iznosu od 100.000 dinara za najboljeg studenta završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu, navode iz Medijane.

Od ove godine biće dodjeljivana. Ovo je dogovoreno na sastanku sa predsjednikom opštine, kojem je prisustvovala i ćerka doktora Lazića Nina Vujošević i na čiji će se prijedlog nagrada dodjeljivati 31. maja, na dan njegovog rođenja - saopštavaju iz GO Medijana.

Prijedlog za ustanovljenje nagrade na prvoj sjednici trebalo bi da potvrdi Vijeće najveće niške opštine.

Čuveni ratni hirurg Miodrag Lazić nedavno je dobio ulicu u Nišu i spomen-ploču u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Niš, koji nosi njegovo ime od dana kada je i spomen-ploča otkrivena.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Sjećanje na doktora Miodraga Lazića Sjećanje na doktora Miodraga Lazića
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 18m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 51m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 17m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 30m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 59m
    4