Naredba da se korov ne pali bez najave vatrogasno-spasilačkim jedinicama

27.03.2023. 11:43
0
IZVOR: katera.news

Štab za vanredne situacije opštine Istočni Stari Grad izdao je Naredbu da se korov i drugi poljoprivredni otpad ne pali bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačkim jedinicama.

Opštinska uprava je pozvala sve građane ove opštine da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala, prilikom uređenja imanja, obavljaju u vrijeme povoljnih vremenskih uslova na površinama koje se mogu kontolisti i uz prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice.

S obzirom na to da u narednom periodu predstoji proljećno krčenje i uređenje poljoprivrednog zemljišta, posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala u blizini šumskih kompleksa i zasada.

Prema zakonu o zaštiti od požara zabranjuje se paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice i preduzimanja svih neophodnih radnji radi sprečavanja širenja vatre, a za one koji prekrše ovaj zakon predviđena je novčana kazna od 100 do 1.000 KM. 

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je obavijestiti vatrogasno-spasilačke jedinice na broj 123.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 43m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    22h 1m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    22h 7m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    22h 5m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 16m
    0