Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама

27.03.2023. 11:43
0
ИЗВОР: katera.news

Штаб за ванредне ситуације општине Источни Стари Град издао је Наредбу да се коров и други пољопривредни отпад не пали без претходног обавјештења ватрогасно-спасилачким јединицама.

Општинска управа је позвала све грађане ове општине да спаљивање корова и другог горивог материјала, приликом уређења имања, обављају у вријеме повољних временских услова на површинама које се могу контолисти и уз претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице.

С обзиром на то да у наредном периоду предстоји прољећно крчење и уређење пољопривредног земљишта, посебну опасност представља неконтролисано спаљивање горивог материјала у близини шумских комплекса и засада.

Према закону о заштити од пожара забрањује се паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и предузимања свих неопходних радњи ради спречавања ширења ватре, а за оне који прекрше овај закон предвиђена је новчана казна од 100 до 1.000 КМ. 

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је обавијестити ватрогасно-спасилачке јединице на број 123.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија Општина Источни Стари Град расписала конкурс за додјелу студентских стипендија
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    20h 45m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    17h 17m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    20h 1m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    15h 39m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    18h 41m
    0