Naše heroine Bošković i Mihajlović dovele Srbiju do evropskog zlata

08.09.2019. 21:12
0
IZVOR: Katera

U finalu Evropskog prvenstva u odbojci čija je završnica održana u Turskoj, reprezentacija Srbije pobijedila je reprezentaciju domaćina rezultatom 3:2. Ovo je druga titula evropskog šampiona koju je osvojila reprezentacija Srbije u nizu. Posebnu draž predstavlja i činjenica da su se šampionke i ove godine za Evropsko prvenstvo pripremale u sportskoj dvorani Peki na Palama.

U odličnoj sportskoj predstavi u pet setova koju su priredile ove dvije selekcije, reprezentacija Srbije uspjela je savladati pritisak domaćih navijača i pokazati da je u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa u Evropi. Kapacitet Ankara dvorane je 12000 sjedećih mjesta, a dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta. Najefikasnije igračice u reprezentaciji Srbije su bile Bošković sa 23 poena i Mihajlović sa 22.

U borbi za treće mjesto i bronzanu medalju odbojkašice Italije porazile su Poljsku rezultatom 3:0 (25:23, 25:20, 26:24). Najbolja u sastavu Italijanki je bila Paula Egonu sa 23 poena. U sastavu Poljske, Smarček-Godek upisala je 15 poena.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    2h 16m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    23h 1m
    6
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    5h 2m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    7h 42m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    4h 35m
    1