Наше хероине Бошковић и Михајловић довеле Србију до европског злата

08.09.2019. 21:12
0
ИЗВОР: Катера

У финалу Европског првенства у одбојци чија је завршница одржана у Турској, репрезентација Србије побиједила је репрезентацију домаћина резултатом 3:2. Ово је друга титула европског шампиона коју је освојила репрезентација Србије у низу. Посебну драж представља и чињеница да су се шампионке и ове године за Европско првенство припремале у спортској дворани Пеки на Палама.

У одличној спортској представи у пет сетова коју су приредиле ове двије селекције, репрезентација Србије успјела је савладати притисак домаћих навијача и показати да је у овом тренутку најквалитетнија екипа у Европи. Капацитет Анкара дворане је 12000 сједећих мјеста, а дворана је била попуњена до посљедњег мјеста. Најефикасније играчице у репрезентацији Србије су биле Бошковић са 23 поена и Михајловић са 22.

У борби за треће мјесто и бронзану медаљу одбојкашице Италије поразиле су Пољску резултатом 3:0 (25:23, 25:20, 26:24). Најбоља у саставу Италијанки је била Паула Егону са 23 поена. У саставу Пољске, Смарчек-Годек уписала је 15 поена.

Коментари 0
Повезане вијести
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 18m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 53m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 52m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 19m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 11m
    0