Nastavak suđenja za zločine nad srpskim civilima u Hrasnici

10.11.2022. 13:14
0
IZVOR: srna.rs

U nastavku suđenja Senadu Gadži, Zaimu Laličiću i Sulji Hebibu za zločine počinjene nad srpskim civilima u Hrasnici tokom 1992. godine, tužilac Tužilaštva BiH Miroslav Janjić uložio je prigovor relevantnosti na dokaze odbrane drugooptuženog Laličića, jer nijedan dokument nije imao broj protokola ni potpis.

Janjić je uložio prigovor jer su svjedoci Laličićeve odbrane Demail Prutina i Himzo Durmo, tvrdili da je Laličić bivao na straži na Stojčevcu, a dokumenti sa spiskovima imena nisu imala potpis.

Prutina je ispričao da je Laličića upoznao u junu 1992. godine kada je zvanično imenovan za komandanta na Stojčevcu.

- Bio je kod Himze Durme u četi - rekao je Prutina za Laličića, naglasivši kako stalna posada na Stojčevcu, gdje je bila prva linija, nije imala dovoljno ljudi, te da su mu iz komande na njegov zahtjev slali jedinice u ispomoć.

Durmo je na pitanje tužioca rekao da nije potpisao nijedan od dokumenata jer je imao pretpostavljene.

U nastavku unakrsnog ispitivanja Janjić ga je pitao da li su imali protivavionske mitraljeze, što je pisalo na dokumentu, na šta je Durmo odgovorio kako su mitraljezi bili na Stojčevcu, ali da ih nije posjedovala njegova jedinica.

Gadžo, Laličić i Hebib optuženi su za nezakonita zatvaranja, ubistva, mučenja, zlostavljanja i tjelesna sakaćenja u prostorijama zatvora u Hrasnici u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić", kao i u garažama između nebodera od 1992. do 1994. godine.

Suđenje se nastavlja 16. novembra, kada je planirano saslušanje dva svjedoka odbrane trećeoptuženog Hebiba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nastavak suđenja za zločine nad srpskim vojnicima na području Goražda i Višegrada Nastavak suđenja za zločine nad srpskim vojnicima na području Goražda i Višegrada
Potvrđena optužnica za zločine nad srpskim civilima u Visokom Potvrđena optužnica za zločine nad srpskim civilima u Visokom
Svjedok ispričao da su mu brat i otac ubijeni na kućnom pragu Svjedok ispričao da su mu brat i otac ubijeni na kućnom pragu
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 16m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 44m
    1
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 9m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 17m
    2
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 14m
    0