Наставак суђења за злочине над српским цивилима у Храсници

10.11.2022. 13:14
0
ИЗВОР: srna.rs

У наставку суђења Сенаду Гаџи, Заиму Лаличићу и Суљи Хебибу за злочине почињене над српским цивилима у Храсници током 1992. године, тужилац Тужилаштва БиХ Мирослав Јањић уложио је приговор релевантности на доказе одбране другооптуженог Лаличића, јер ниједан документ није имао број протокола ни потпис.

Jањић је уложио приговор јер су свједоци Лаличићеве одбране Демаил Прутина и Химзо Дурмо, тврдили да је Лаличић бивао на стражи на Стојчевцу, а документи са списковима имена нису имала потпис.

Прутина је испричао да је Лаличића упознао у јуну 1992. године када је званично именован за команданта на Стојчевцу.

- Био је код Химзе Дурме у чети - рекао је Прутина за Лаличића, нагласивши како стална посада на Стојчевцу, гдје је била прва линија, није имала довољно људи, те да су му из команде на његов захтјев слали јединице у испомоћ.

Дурмо је на питање тужиоца рекао да није потписао ниједан од докумената јер је имао претпостављене.

У наставку унакрсног испитивања Јањић га је питао да ли су имали противавионске митраљезе, што је писало на документу, на шта је Дурмо одговорио како су митраљези били на Стојчевцу, али да их није посједовала његова јединица.

Гаџо, Лаличић и Хебиб оптужени су за незаконита затварања, убиства, мучења, злостављања и тјелесна сакаћења у просторијама затвора у Храсници у Основној школи "Алекса Шантић", као и у гаражама између небодера од 1992. до 1994. године.

Суђење се наставља 16. новембра, када је планирано саслушање два свједока одбране трећеоптуженог Хебиба.

Коментари 0
Повезане вијести
Наставак суђења за злочине над српским војницима на подручју Горажда и Вишеграда Наставак суђења за злочине над српским војницима на подручју Горажда и Вишеграда
Потврђена оптужница за злочине над српским цивилима у Високом Потврђена оптужница за злочине над српским цивилима у Високом
Свједок испричао да су му брат и отац убијени на кућном прагу Свједок испричао да су му брат и отац убијени на кућном прагу
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    22h 4m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 17m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 48m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 11m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    7h 4m
    0