Nemanja prvi među najboljima na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu

03.07.2022. 12:10
0
IZVOR: vecernjenovosti.ba

Diplomirani inženjer elektrotehnike Nemanja Dobranić, student generacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosjekom ocjena 9.64, kaže da mu je čast i veliko zadovoljstvo što je nosilac ove titule.

Nemanja, rođeni Trebinjac, je, u razgovoru za „Novosti“, pričao o svom iskustvu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kvalitetu nastave, ali i planovima za budućnost.

- Fakultet proizvodi veliki stručni kadar iz razloga što raspolaže značajnim ljudskim resursom, kvalitetnim i profesionalnim nastavnim kadrom, kao i odličnim materijalno- tehničkim uslovima. Naše kolege su prepoznate po završetku studija i brzo pronalaze prvo zaposlenje i profesionalno napreduju na tržištu rada - istakao je Dobranić.

- U protekle četiri akademske godine imao sam priliku da se obrazujem i steknem stručno znanje i vještine iz oblasti elektrotehnike koja će mi biti od izuzetne koristi u budućem profesionalnin radu i stručnom usavršavanju - izjavio je Dobranić za „Novosti“.

Dobranić ističe da studiranje na ETF-u zahtjeva mnogo truda, jer po godinama se sluša veliki broj predmeta, a mnogi od njih traže dobro poznavanje matematike, fizike i informatike.

Dodaje da su u savladavanju gradiva od naročite pomoći bili profesori i asistenti koji sa mnogo stručnosti i entuzijazma drže svoja predavanja.

- Elektrotehnički fakultet je uvijek u nastojanju da ide u korak sa vremenom, gdje brojni privredni subjekti podržavaju njegov rad kroz materijalne pomoći u vidu informatičke, laboratorijske, ali i opreme za naučno istraživački rad - ističe on.

Nemanja kaže da ova obrazovna ustanova nudi dobre uslove studiranja koji se ogledaju i u manjem izdvajanju novčanih sredstava, počev od samog upisa na fakultet, plaćanja semestara, prijave ispita, kao i članstvo u biblioteci.

Nemanja kaže da su mu školovanje znatno olakšale i stipendije raznih privrednih subjekata, ali i stipendija fondacije dr Milan Jelić.

- Trenutno sam radno angažovan u lokalnoj IT firmi u Istočnom Sarajevu, gde radim na poziciji softver inženjera. U narednom periodu života planiram se dodatno obrazovno usavršiti upisom master studija, ali i u ostalim oblastima elektrotehnike - završava svoju priču ovaj uspešni student.

Razmjene studenata odlična prilika za studente

Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu na starijim godinama studija nudi mogućnosti sticanja dodatnih znanja, usavršavanja i iskustava putem studentskih razmJena.

Studenti ovog fakulteta imaju priliku da se usavršavaju na brojim evropskim univerzitetima u zemljama poput Španije, Poljske, Turske i drugih zemalja.

Znanja i iskustva koja stiču na studentskim razmenama im, uveliko, olakšavaju zaposlenje u domaćim kompanijama.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO) ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)
Dan otvorenih vrata na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Dan otvorenih vrata na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    5h 53m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    17h 26m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    17h 7m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 18m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    21h 32m
    0