Nikola Lapčević izabran za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

28.11.2023. 14:43
0
IZVOR: katera.news

Nikola Lapčević izabran je na današnjoj sjednici za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Lapčević se zahvalio na podršci i istakao da će naredni koraci Studentskog parlamenta biti usmjereni ka predstavljanju i zastupanju interesa studenata, kao i poboljšanju kvaliteta obrazovanja i studentskog života.

On je napomenuo da će u narednom periodu biti realizovane brojne aktivnosti, kao što su besplatna škola skijanja na Jahorini, kao i studentska konferencija studenata Republike Srpske i Srbije na Zlatiboru.

Jelena Krunić, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu Jelena Krunić čestitala je Lapčeviću, ali i Milanu Saviću, dosadašnjem predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ona je istakla da su ponosni na saradnju Univerziteta sa Studentskim parlamentom, te da snaga svakog fakulteta leži u mogućnosti školovanja kadra koji će da odgovori izazovima društva.

- Ovi mladi ljudi su snaga Univerziteta i snaga Republike Srpske - naglasila je Krunićeva.

Ona je podsjetila i na aktivnosti Studentskog parlamenta u humanitarnom radu, organizovanju naučnih konferencija, ali i u sportskim aktivnostima.

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica naveo je da se projekti na Univerzitetu, izgradnja studentskih domova, zgrada Muzičke akademije i Rektorata, kao i Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama, realizuju uz pomoć Vlade Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImago Institutions Rankings Univerzitet u Istočnom Sarajevu na prvom mjestu univerziteta u BIH prema izvještaju SCImag...
Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine Veliko interesovanje srednjoškolaca istočne i Stare Hercegovine
Konkurs za upis studenata 12. juna Konkurs za upis studenata 12. juna
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    19h 16m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    17h 18m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    16h 11m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    16h 16m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    15h 19m
    1