Никола Лапчевић изабран за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву

28.11.2023. 14:43
0
ИЗВОР: katera.news

Никола Лапчевић изабран је на данашњој сједници за предсједника Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву

Лапчевић се захвалио на подршци и истакао да ће наредни кораци Студентског парламента бити усмјерени ка представљању и заступању интереса студената, као и побољшању квалитета образовања и студентског живота.

Он је напоменуо да ће у наредном периоду бити реализоване бројне активности, као што су бесплатна школа скијања на Јахорини, као и студентска конференција студената Републике Српске и Србије на Златибору.

Јелена Крунић, проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву Јелена Крунић честитала је Лапчевићу, али и Милану Савићу, досадашњем предсједнику Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

Она је истакла да су поносни на сарадњу Универзитета са Студентским парламентом, те да снага сваког факултета лежи у могућности школовања кадра који ће да одговори изазовима друштва.

- Ови млади људи су снага Универзитета и снага Републике Српске - нагласила је Крунићева.

Она је подсјетила и на активности Студентског парламента у хуманитарном раду, организовању научних конференција, али и у спортским активностима.

Савјетник предсједника Републике Српске Урош Бјелица навео је да се пројекти на Универзитету, изградња студентских домова, зграда Музичке академије и Ректората, као и Факултета физичког васпитања и спорта у Палама, реализују уз помоћ Владе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
Конкурс за упис студената 12. јуна Конкурс за упис студената 12. јуна
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 40m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 0m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 24m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    2h 13m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 7m
    0