Obilježen Dan boraca u Istočnom Starom Gradu

14.02.2023. 19:48
0
IZVOR: katera.news

Parastosom u Crkvi Svetog Pantalejmona na Vučijoj Luci i polaganjem vijenca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Istočnom Starom Gradu na Hreši obilježen je Dan boraca Republike Srpske.

Vijence su položili predsjednik Skupštiine opštine Istočni Stari Grad Vladimir Cincar, zamjenik načelnika opštine Malko Koroman i predsjednik Boračke organizacije opštine Istočni Stari Grad Dragoljub Derikonja.

- Današnji dan je prilika da se sjetimo svih boraca koji su utkali živote u temelje Republike Srpske, ali i da se sjetimo da je borba srpskog naroda za slobodu konstantna jer se danas obilježava i 219. godišnjica od podizanja Prvog srpskog ustanka, naveli su iz Opštine Istočni Stari Grad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 52m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 47m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 35m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 41m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    21h 9m
    0