Obilježen Mitrovdan u Palama i Sokocu

08.11.2022. 17:31
0
IZVOR: katera.news

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca boračke organizacije iz Pala i Sokoca obilježile su krsnu slavu, Svetog velikomučenika Dimitrija - Mitrovdan.

U Palama je, u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, služen parastos poginulim borcima, dok su vijenci položeni na centralni spomenik, na kojem su upisana imana 536 boraca iz Pala.

U Sokocu je krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske Mitrovdan obilježena služenjem liturgije i pomena, polaganjem vijenaca na centralni spomenik,na kojem su upisana imena 1.250 poginulih srpskih boraca Sarajevsko-romanijske regije, te posjetom spomen-sobi.

Slika

Foto: srna.rs

Čin lomljenja slavskog kolača obavljen je u Parohijskom domu Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu u kojoj je služen i parastos za poginule borce.

U Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja opštine Sokolac poginulo 286 pripadnika Vojske Republike Srspke.

Na centralni spomenik poginulim srpskim borcima vijence su položili delegacije Boračke organizacije opštine Sokolac i Kulturno-umjetničkog društva „Zavičaj“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Saborna crkva u Mostaru proslavila krsnu slavu Saborna crkva u Mostaru proslavila krsnu slavu
Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske
Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO) Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
Najčitanije
 • Zapalio se muškarac, povrijeđen i policajac koji je pokušao da ga zaustavi
  13h 26m
  0
 • Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO)
  11h 45m
  5
 • Pacijent helikopterom transportovan za Beograd
  13h 50m
  0
 • Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske
  15h 16m
  0
 • Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji
  6h 49m
  0