Objavljeno pet poziva za dostavljanje projektnih prijedloga s ciljem zapošljavanja

18.01.2024. 13:01
0
IZVOR: srna.rs

Međunarodna organizacija rada u Bih objavila je u okviru projekta "EU za zapošljavanje" pet poziva za dostavljanje prijedloga, rok je 4. mart, a zainteresovana partnerstva mogu aplicirati za finansijska sredstva do 180.000 američkih dolara po pojedinačnom projektu.

Pozivi se odnose na aktivaciju i povećanje formalnog zapošljavanja mladih između 15 i 29 godina, formalno zapošljavanje žena iz ruralnih sredina između 15 i 64 godina, formalno zapošljavanje osoba sa invaliditetom između 15 i 64 godina, formalno zapošljavanje Roma i formalno zapošljavanje dugoročno nezaposlenih ljudi između 15 i 64 godina, saopšteno je iz Razvojne agencije Istočno Sarajevo.

Na pozive se mogu prijaviti centri za zapošljavanje, centri za socijalni rad, udruženja građana koji zastupaju interese osoba koje se teško mogu zaposliti, udruženja građana orijentisana na razvoj tržišta rada, jedinice lokalnih samouprava i razvojne agencije, institucije za obrazovanje i obuku, poslodavci i preduzeća, te nezavisni stručnjaci.

Poziv za dostavljanje prijedloga projekta sačinjen je u okviru projekta "EU za zapošljavanje" koji finansiraju EU i Švedska, a realizuje Međunarodna organizacija rada u BiH.

Projekat "EU za zapošljavanje" je usmjeren ka poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uslova teško zapošljivih osoba u BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv za ažuriranje dokumentacije za ostvarivanje penzije Poziv za ažuriranje dokumentacije za ostvarivanje penzije
FZO Republike Srpske poziva građane da se prijave za zdravstveno osiguranje FZO Republike Srpske poziva građane da se prijave za zdravstveno osiguranje
Poziv za učešće u Akcelerator programu na području grada Istočno Sarajevo Poziv za učešće u Akcelerator programu na području grada Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    14h 26m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    15h 41m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    21h 32m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    19h 59m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    21h 51m
    0