Објављено пет позива за достављање пројектних приједлога с циљем запошљавања

18.01.2024. 13:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Међународна организација рада у Бих објавила је у оквиру пројекта "ЕУ за запошљавање" пет позива за достављање приједлога, рок је 4. март, а заинтересована партнерства могу аплицирати за финансијска средства до 180.000 америчких долара по појединачном пројекту.

Позиви се односе на активацију и повећање формалног запошљавања младих између 15 и 29 година, формално запошљавање жена из руралних средина између 15 и 64 година, формално запошљавање особа са инвалидитетом између 15 и 64 година, формално запошљавање Рома и формално запошљавање дугорочно незапослених људи између 15 и 64 година, саопштено је из Развојне агенције Источно Сарајево.

На позиве се могу пријавити центри за запошљавање, центри за социјални рад, удружења грађана који заступају интересе особа које се тешко могу запослити, удружења грађана оријентисана на развој тржишта рада, јединице локалних самоуправа и развојне агенције, институције за образовање и обуку, послодавци и предузећа, те независни стручњаци.

Позив за достављање приједлога пројекта сачињен је у оквиру пројекта "ЕУ за запошљавање" који финансирају ЕУ и Шведска, а реализује Међународна организација рада у БиХ.

Пројекат "ЕУ за запошљавање" је усмјерен ка побољшању социјално-економске ситуације и животних услова тешко запошљивих особа у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив за ажурирање документације за остваривање пензије Позив за ажурирање документације за остваривање пензије
ФЗО Републике Српске позива грађане да се пријаве за здравствено осигурање ФЗО Републике Српске позива грађане да се пријаве за здравствено осигурање
Позив за учешће у Акцелератор програму на подручју града Источно Сарајево Позив за учешће у Акцелератор програму на подручју града Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 56m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    15h 10m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    15h 2m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 27m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 51m
    0