Određen pritvor Hamzi Čardakliji

09.06.2022. 10:56
0
IZVOR: srna.rs

Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom za terorizam Hamzi Čardakliji, koji može trajati najduže mjesec dana od dana hapšenja, odnosno do 5. jula.

Pritvor je određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, te da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, saopšteno je iz Suda BiH.

Čardakliju su u sarajevskoj opštini Novi Grad uhapsili pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ zbog prijetnji na internetu da će počiniti masovna ubistva u Sarajevu, po uzoru na SAD i školi u Teksasu.

Tužilaštvo BiH ranije je saopštilo da je osumnjičeni uhapšen nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inostranstva, a identifikovali su ga i locirali istražioci specijalizovani za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske opštine Novi Grad.

Čardaklija se tereti da je, koristeći svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija, na inostranom internet serveru i portalu za razmjenu poruka iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubistvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i preduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti na području Kantona Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
Četvorici osumnjičenih određen pritvor Četvorici osumnjičenih određen pritvor
Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    15h 6m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    6h 4m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    14h 30m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 45m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    14h 24m
    0