Oдређен притвор Хамзи Чардаклији

09.06.2022. 10:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ одредио је притвор осумњиченом за тероризам Хамзи Чардаклији, који може трајати најдуже мјесец дана од дана хапшења, односно до 5. јула.

Притвор је одређен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени поновити или довршити покушано кривично дјело, те да ће учинити кривично дјело којим пријети, саопштено је из Суда БиХ.

Чардаклију су у сарајевској општини Нови Град ухапсили припадници Федералне управе полиције /ФУП/ због пријетњи на интернету да ће починити масовна убиства у Сарајеву, по узору на САД и школи у Тексасу.

Тужилаштво БиХ раније је саопштило да је осумњичени ухапшен након информација запримљених од партнерских институција из иностранства, а идентификовали су га и лоцирали истражиоци специјализовани за високотехнолошки криминал, на подручју сарајевске општине Нови Град.

Чардаклија се терети да је, користећи своје знање из области информационих технологија, на иностраном интернет серверу и порталу за размјену порука износио коментаре о недавним пуцњавама и убиствима ученика у САД, као и пријетње оружаним нападом и предузимањем оваквих терористичких активности на подручју Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Четворици осумњичених одређен притвор Четворици осумњичених одређен притвор
Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    8h 18m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 32m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 39m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 27m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    2h 9m
    0