Održana komemoracija prof. dr Božidaru Krstajiću

15.12.2022. 18:49
0
IZVOR: katera.news

Komemoracija za prof. dr Božidara Krstajića, redovnog profesora u penziji i dekana Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 2002. do 2012. godine, održana je danas na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu. 

Prof. dr Božidar Krstajić iznenada je preminuo 28. novembra u Beogradu u 75. godini života. Na današnjem skupu sjećanja, nakon minute ćutnje, riječi poslednjeg pozdrava uputili su mu dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Božidar Popović i prof. dr Slobodan Milojković, profesor emeritus.

Prof. Popović i prof. Milojković su ovom prilikom istakli da je odlaskom prof. Krstajića Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo izgubio iskrenog prijatelja, uglednog profesora, vrsnog pedagoga i istaknutog naučnog radnika.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice profesora Krstajića, kolege sa Elektrotehničkog fakulteta, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa svojim saradnicima, rodbina i prijatelji, koji su se ovom prilikom upisali u Knjigu žalosti.

Prof. dr Božidar Krstajić rođen je 7. jula 1948. godine u Žabljaku, a svoju profesionalnu karijeru započeo je na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 1972. godine u zvanju asistenta. Od 1986. godine radio je kao docent na predmetu Teorija elektromagnetskih polja. U zvanje vanrednog profesora na predmetu Elektroomagnetika izabran je 1989. godine. U zvanje redovnog profesora na predmetu Elektromagnetika na Elektrotehničkom faklultetu u Srpskom Sarajevu izabran je 2003. godine.

Slika

Foto: Elektrotehnički fakultet

Prof. Krstajić je, pored Elektrotehničkog fakulteta, radio i na Vojnoj akademiji u Rajlovcu, Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli, Tehničkom univerzitetu u Minhenu, istraživačkom centru ABB-a u Hajdelbergu, te Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju.

Knjiga žalosti u Profesorskoj sobi Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće otvorena  do kraja godine u terminima od 9:00 do 13:00 časova, saopšteno je sa ovog fakulteta.

Piše: Bojan Subotić

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 34m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    8h 32m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    16h 58m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    15h 13m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    16h 52m
    0