Одржана комеморација проф. др Божидару Крстајићу

15.12.2022. 18:49
0
ИЗВОР: katera.news

Комеморација за проф. др Божидара Крстајића, редовног професора у пензији и декана Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву од 2002. до 2012. године, одржана је данас на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву. 

Проф. др Божидар Крстајић изненада је преминуо 28. новембра у Београду у 75. години живота. На данашњем скупу сјећања, након минуте ћутње, ријечи последњег поздрава упутили су му декан Електротехничког факултета проф. др Божидар Поповић и проф. др Слободан Милојковић, професор емеритус.

Проф. Поповић и проф. Милојковић су овом приликом истакли да је одласком проф. Крстајића Електротехнички факултет Источно Сарајево изгубио искреног пријатеља, угледног професора, врсног педагога и истакнутог научног радника.

Комеморацији су присуствовали чланови породице професора Крстајића, колеге са Електротехничког факултета, ректор Универзитета у Источном Сарајеву са својим сарадницима, родбина и пријатељи, који су се овом приликом уписали у Књигу жалости.

Проф. др Божидар Крстајић рођен је 7. јула 1948. године у Жабљаку, а своју професионалну каријеру започео је на Електротехничком факултету у Сарајеву 1972. године у звању асистента. Од 1986. године радио је као доцент на предмету Теорија електромагнетских поља. У звање ванредног професора на предмету Електроомагнетика изабран је 1989. године. У звање редовног професора на предмету Електромагнетика на Електротехничком факлултету у Српском Сарајеву изабран је 2003. године.

Слика

Фото: Електротехнички факултет

Проф. Крстајић је, поред Електротехничког факултета, радио и на Војној академији у Рајловцу, Електротехничком факултету у Тузли, Техничком универзитету у Минхену, истраживачком центру AББ-а у Хајделбергу, те Факултету за производњу и менаџмент у Требињу.

Књига жалости у Професорској соби Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву биће отворена  до краја године у терминима од 9:00 до 13:00 часова, саопштено је са овог факултета.

Пише: Бојан Суботић

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 58m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 7m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 12m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    42m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 55m
    0