Oprez: Poledica i klizavi kolovozi na većini puteva u Srpskoj

13.01.2022. 21:59
0
IZVOR: Katera

U večernjim i noćnim časovima, sa padom temperature, poledica i klizavi kolovozi prisutni su na većini puteva u Republici Srpskoj, kako u nižim, tako i u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Oprez je neophodan i pri prelasku mostova, nadvožnjaka i tunela, kao i u dijelovima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućnosti odrona kamenja i zemlje.

S obzirom na to da se večeras obilježava pravoslavna Nova godina, očekuje se pojačan intezitet saobraćaja unutar gradova Srpske, kažu iz AMS Republike Srpske.

- Napominjemo vozače da je zimska oprema zakonski obavezna i da poštuju saobraćajne propise, prilagođavajući vožnju uslovima na putu. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj - navode iz AMS Republike Srpske.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici mag. puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Apel vozačima da budu oprezni zbog najavljenog olujnog vjetra Apel vozačima da budu oprezni zbog najavljenog olujnog vjetra
Moguća poledica u noćnim časovima Moguća poledica u noćnim časovima
Usporen saobraćaj zbog snijega Usporen saobraćaj zbog snijega
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 19m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 3m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    14h 48m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    11h 47m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    11h 53m
    0