Orban podržao uvođenje sankcija Rusiji

26.02.2022. 17:20
0
IZVOR: srpskainfo.com

Najnovije vijesti iz Turske i Mađarske sugerišu da i prijatelji ruskog predsjednika Vladimira Putina počinju da mu zadaju udarce nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Mađarska će podržati sve sankcije Evropske unije protiv Rusije i neće ništa blokirati, izjavio je danas na ukrajinsko-mađarskoj granici mađarski premijer Viktor Orban, kojeg je Putin prije samo nekoliko nedjelja srdačno ugostio u Kremlju.

– Mađarska je jasno stavila do znanja da podržavamo sve sankcije, tako da nećemo ništa blokirati. Ono što premijeri Evropske unije budu u stanju da dogovore, mi to prihvatamo i podržavamo. Ovo je vrijeme da budemo ujedinjeni, to je rat – rekao je Orban novinarima, preneo je Rojters.

Mađarska je takođe posljednja u nizu zemalja koje su podržale isključenje Rusije iz SWIFT bankarskog sistema, piše Blic.

U međuvremenu, iz Ankare je stigla informacija da će Turska da zabrani prolazak ruskih ratnih brodova kroz moreuze Dardaneli i Bosfor, koji povezuju Crno more sa Sredozemnim.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci Putin: Poznati izvršioci, sada treba saznati ko su nalogodavci
Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO) Pješačio do Moskve da uživo vidi Putina, sada krenuo na Olimpijske igre u Pariz (VIDEO)
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    6h 9m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    8h 55m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    8h 28m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    11h 35m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    23h 24m
    0