Орбан подржао увођење санкција Русији

26.02.2022. 17:20
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Најновије вијести из Турске и Мађарске сугеришу да и пријатељи руског предсједника Владимира Путина почињу да му задају ударце након руске инвазије на Украјину.

Мађарска ће подржати све санкције Европске уније против Русије и неће ништа блокирати, изјавио је данас на украјинско-мађарској граници мађарски премијер Виктор Орбан, којег је Путин прије само неколико недјеља срдачно угостио у Кремљу.

– Мађарска је јасно ставила до знања да подржавамо све санкције, тако да нећемо ништа блокирати. Оно што премијери Европске уније буду у стању да договоре, ми то прихватамо и подржавамо. Ово је вријеме да будемо уједињени, то је рат – рекао је Орбан новинарима, пренео је Ројтерс.

Мађарска је такође посљедња у низу земаља које су подржале искључење Русије из SWIFT банкарског система, пише Блиц.

У међувремену, из Анкаре је стигла информација да ће Турска да забрани пролазак руских ратних бродова кроз мореузе Дарданели и Босфор, који повезују Црно море са Средоземним.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Познато колико је Путин добио гласова на изборима Познато колико је Путин добио гласова на изборима
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 0m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 35m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 34m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 1m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    6h 53m
    0