Otvaranje Centra za digitalne inovacije u četvrtak na Elektrotehničkom fakultetu

21.10.2024. 13:06
0
IZVOR: katera.news

Svečano otvaranje Centra za digitalne inovacije zakazano je za četvrtak, 24. oktobar, u 11.00 časova na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kako su naveli sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerzitet u Istočnom Sarajevu je partner u realizaciji "Erasmus+" projekta, pod nazivom "Innovation Centres for the Development of Innovative and Entrepreneurial Thinking to Facilitate the Development of Sustainable Smart Solutions in the Western Balkans (akronim SMART)". Projektom je, između ostalog, predviđeno osnivanje i opremanje inovacionih centara na partnerskim institucijama iz BiH, Crne Gore i Albanije.

Svaki od centara je primarno fokusiran na određenu oblast pametne specijalizacije.

- Univerzitet u Istočnom Sarajevu izabrao je oblast digitalne poljoprivrede, kao multidisciplinarnu oblast koja ima veliki potencijal za razvoj i primjenu i u kojoj su u posljednjih nekoliko godina realizovane značajne aktivnosti od strane nastavnog osoblja Univerziteta – poručili su sa fakulteta.

Inovacioni centar pod nazivom „Centar za digitalne inovacije“ je osnovan na Elektrotehničkom fakultetu, a jedan od ciljeva Centra je razvoj inovativnih digitalnih rješenja za podršku malim poljoprivrednim proizvođačima, kroz aktivan angažman studenata i nastavnog osoblja Univerziteta, te saradnju sa lokalnim zajednicama, privrednim subjektima i srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Predstavljena izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu na beogradskom sajmu knjiga Predstavljena izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu na beogradskom sajmu knjiga
Nikola Golijanin osvojio završni teniski Masters turnir Nikola Golijanin osvojio završni teniski Masters turnir
Jahorina bolja od Radničkog na premijeri pred svojom publikom Jahorina bolja od Radničkog na premijeri pred svojom publikom
Najčitanije
  • Pale: Uhapšeno lice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
    23h 10m
    0
  • „Pucajte, ja i dalje držim čas“ - Herojska priča o stradanju profesora iz Kragujevca
    23h 54m
    9
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    13h 40m
    0
  • Sudar tri vozila, jedno lice povrijeđeno
    12h 40m
    0
  • Nova pravila na Instagramu: Nema više snimanja ekrana privatnih poruka
    12h 0m
    0