Отварање Центра за дигиталне иновације у четвртак на Електротехничком факултету

21.10.2024. 13:06
0
ИЗВОР: katera.news

Свечано отварање Центра за дигиталне иновације заказано је за четвртак, 24. октобар, у 11.00 часова на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Како су навели са Електротехничког факултета, Универзитет у Источном Сарајеву је партнер у реализацији "Erasmus+" пројекта, под називом "Innovation Centres for the Development of Innovative and Entrepreneurial Thinking to Facilitate the Development of Sustainable Smart Solutions in the Western Balkans (акроним SMART)". Пројектом је, између осталог, предвиђено оснивање и опремање иновационих центара на партнерским институцијама из БиХ, Црне Горе и Албаније.

Сваки од центара је примарно фокусиран на одређену област паметне специјализације.

- Универзитет у Источном Сарајеву изабрао је област дигиталне пољопривреде, као мултидисциплинарну област која има велики потенцијал за развој и примјену и у којој су у посљедњих неколико година реализоване значајне активности од стране наставног особља Универзитета – поручили су са факултета.

Иновациони центар под називом „Центар за дигиталне иновације“ је основан на Електротехничком факултету, а један од циљева Центра је развој иновативних дигиталних рјешења за подршку малим пољопривредним произвођачима, кроз активан ангажман студената и наставног особља Универзитета, те сарадњу са локалним заједницама, привредним субјектима и сродним организацијама у земљи и иностранству.

Коментари 0
Повезане вијести
Представљена издања Универзитета у Источном Сарајеву на београдском сајму књига Представљена издања Универзитета у Источном Сарајеву на београдском сајму књига
Никола Голијанин освојио завршни тениски Мастерс турнир Никола Голијанин освојио завршни тениски Мастерс турнир
Јахорина боља од Радничког на премијери пред својом публиком Јахорина боља од Радничког на премијери пред својом публиком
Најчитаније
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    21h 25m
    0
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    22h 36m
    3
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    22h 9m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    11h 55m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    21h 44m
    1