Pandurević: Za vrijeme mandata predsjednice Cvijanović propale tri banke

25.09.2022. 09:54
0
IZVOR: katera.news

Aleksandra Pandurević član Glavnog odbora SDS i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, poručila je da predsjednicu Republike Srpske očito neko savjetuje da na stranačkim tribinama  više priča i uljepšava priče o nekim rezultatima ove vlasti i time pokuša poboljšati loš rejting među biračima i zaostatak u odnosu na Mirka Šarovića

- Predsjednice Cvijanović, u Vašem mandatu su propale tri banke, propale su Robne rezerve. Ko je krivac što su propale stotine miliona narodnih para? Ko je kriv jer su propale kompanije ‘Nikola Tesla‘ i ‘Famland’, i pored ogromnih podsticaja i kredita iz IRB-a? Ako ste zaboravili, red je da Vas podsjetim na 150 afera koje su prije nekoliko godina objelodanile moje kolege iz opozicije - navodi Pandurevićeva.

Prema njenim riječima tim aferama SNSD-ova vlast ojadila je Republiku Srpsku za više od tri milijarde KM.

- Ali 2.oktobra doće kraj tome! Čim preuzmemo vlast, u NSRS ćemo donijeti zakon o nezastarijevanju svih krivičnih djela počinjenih zloupotrebom budžeta i drugih javnih sredstava - navodi Pandurević i dodaje:

- Konstantnom pljačkom javnih resursa opustošili ste Republiku Srpsku, napravili od nje zemlju sa sve praznijim školskim i studentskim klupama, sa 200 000 hiljada mladih ljudi manje, a sada po mitinzima sebe predstavljate 'patriotom'? – rekla je Pandurevićeva

Pandurević, kaže da ako takvi žele da pričaju o patriotizmu, treba prvo da kažu kakva je uloga visokih funkcionera sadašnjeg SNSD u stvaranju Republike Srpske.

- Pošto ste bahato uzeli ekskluzivno pravo kadije koji sebe proglašava patriotama, a sve druge izdajnicima, kažite nam kakva je uloga funkcionera SNSD u stvaranju Republike Srpske i zašto je onaj iza čijih leđa izvirujete bio jedini poslanik koji je glasao za Vens-Ovenov plan, koji nije predviđao postojanje Republike Srpske - pita Pandurević i dodaje:

- I za kraj nam kažite šta ste svom šefu Miloradu Dodiku rekli o čemu ste 9.12.2021. razgovarali sa Gabrijelom Eskobarom, a o čemu ste stvarno pričali sa ovim američkim diplomatom? Nakon svega, predsjednice Cvijanović, valjda je i vama, kao i svima nama jasno je vaš odlazak i odlazak vaših saučesnika nužan i da jedino vaš odlazak daje prijeko potrebnu nadu za opstanak Republike Srpske – zaključila je ona.

 

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u Miličević: Riješili smo problem ličnih primanja naših zaposlenih u SDS-u
Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    16h 8m
    0
  • Krađa u Palama
    14h 26m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    10h 53m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    13h 41m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    7h 2m
    0