Patrijarh ličnim primjerom pokazao kako se pridržavati mjera

17.03.2020. 17:53
0
IZVOR: Srna

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je građane Srbije da se strogo pridržavaju propisanih mjera u borbi protiv virusa korona, te kao građanin starije životne dobi odlučio da pokaže kako se to radi.

Patrijarh je primio danas u Patrijaršiji u Beogradu stručni tim srpskih ljekara, saopšteno je iz kabineta patrijarha srpskog.

Patrijarh je odlučio da svojim ličnim primjerom, kao građanin starije životne dobi, pokaže kako se treba žrtvovati i pridržavati neophodnih restriktivnih mjera koje propisuje struka i državni organi.

U saopštenju se navodi da je patijarh, shvatajući ozbiljnost situacije zbog virusa korona, izašao u susret molbi ljekara infektologa i epidemiologa, pa je pozvao sve građane Srbije da se strogo pridržavaju propisanih mjera zaštite od virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prije 110 godina rođen patrijarh Pavle Prije 110 godina rođen patrijarh Pavle
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Četrnaest godina od upokojenja najvoljenijeg srpskog patrijarha Četrnaest godina od upokojenja najvoljenijeg srpskog patrijarha
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    20h 7m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    10h 51m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    18h 27m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    19h 58m
    0
  • Zemljotres u BiH
    11h 23m
    0