PDP Pale: Zaustaviti pojedinačne izmjene regulacionih planova

29.07.2021. 16:02
0
IZVOR: Katera

Opštinski odbor Partije demokratskog progresa (PDP) Pale već duže vrijeme insistrira kod nadležnih u opštini Pale da se zaustavi loša praksa pojedinačnih izmjena regulacinih planova na zahtjev investitora, te da se na sistemski i sveobuhvatan način sagleda trenutna situacija na Jahorini i Dvorištima, donese novi plan na duži vremenski period, koji će odrediti dalje pravce razvoja ove planine, saopšteno je iz OO PDP Pale.

U saopštenju se dodaje da bi u ovom slučaju, pojedinačne izmjene bile dozvoljene samo za infrastrukturne projekte od posebnog interesa za opštinu, a sada se na svakoj sjednici Skupštine opštine Pale omogućava izgradnja novih objekata koji se mjere desetinama hiljada kvadrata.

- Nedostatak parking mjesta, kanalizacione infrastrukture, zaštite izvorišta, kao i izjave predstavnika ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale i JP „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Pale da ne mogu odgovoriti novim zahtjevima investitora za gradnju objekata zbog ograničenih kapaciteta, jeste još jedna potvrda da ove dobronamjerne inicijative trebaju biti razmatrane i prihvaćene. Upozoravamo da su izvorišta ispod Dvorišta već ugrožena izgradnjom na tom području i povremeno se moraju isključivati zbog pojave bakterija - navodi se u saopštenju PDP Pale.

U saopštenju posebnu pažnju skreću predsjedniku Skupštine opštine Pale Damjanu Škipini na upitnu zakonitost ovakvih odluka, neadekvatno pripremljene materijale za sjednicu, usvojene kontradiktorne odluke i veliki broj tehničkih grešaka po određenim tačkama dnevnog reda.

- Takođe napominjemo da je jako neozbiljno da gospodin Škipina ne poštuje sam sebe, odnosno zaključke koje je potpisao, a doneseni su jednoglasno na tematskoj sjednici u februaru ove godine i tiču se planske izgradnje na Jahorini s ciljem zaštite od pretjerane izgradnje. Odbornici Partije demokratskog progresa na sutrašnjoj sjednici Skupštine opštine Pale će ponovo predložiti zaključke koji ranije nisu dobili potrebnu većinu glasova - navodi se u saopštenju OO PDP Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 41m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    18h 32m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    18h 19m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 45m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    12h 27m
    0