ПДП Пале: Зауставити појединачне измјене регулационих планова

29.07.2021. 16:02
0
ИЗВОР: Катера

Општински одбор Партије демократског прогреса (ПДП) Пале већ дуже вријеме инсистрира код надлежних у општини Пале да се заустави лоша пракса појединачних измјена регулациних планова на захтјев инвеститора, те да се на системски и свеобухватан начин сагледа тренутна ситуација на Јахорини и Двориштима, донесе нови план на дужи временски период, који ће одредити даље правце развоја ове планине, саопштено је из ОО ПДП Пале.

У саопштењу се додаје да би у овом случају, појединачне измјене биле дозвољене само за инфраструктурне пројекте од посебног интереса за општину, а сада се на свакој сједници Скупштине општине Пале омогућава изградња нових објеката који се мјере десетинама хиљада квадрата.

- Недостатак паркинг мјеста, канализационе инфраструктуре, заштите изворишта, као и изјаве представника ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале и ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале да не могу одговорити новим захтјевима инвеститора за градњу објеката због ограничених капацитета, јесте још једна потврда да ове добронамјерне иницијативе требају бити разматране и прихваћене. Упозоравамо да су изворишта испод Дворишта већ угрожена изградњом на том подручју и повремено се морају искључивати због појаве бактерија - наводи се у саопштењу ПДП Пале.

У саопштењу посебну пажњу скрећу предсједнику Скупштине општине Пале Дамјану Шкипини на упитну законитост оваквих одлука, неадекватно припремљене материјале за сједницу, усвојене контрадикторне одлуке и велики број техничких грешака по одређеним тачкама дневног реда.

- Такође напомињемо да је јако неозбиљно да господин Шкипина не поштује сам себе, односно закључке које је потписао, а донесени су једногласно на тематској сједници у фебруару ове године и тичу се планске изградње на Јахорини с циљем заштите од претјеране изградње. Одборници Партије демократског прогреса на сутрашњој сједници Скупштине општине Пале ће поново предложити закључке који раније нису добили потребну већину гласова - наводи се у саопштењу ОО ПДП Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    18h 43m
    7
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    19h 15m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    14h 26m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    19h 24m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    22h 31m
    0