Pisma čitlaca: Han Pijesak i ostale lokalne zajednice bez struje – problem koji se ne rješava

16.07.2024. 19:05
0
IZVOR: katera.news

Na adresu naše redakcije stiglo je pismo zabrinutog čitaoca, u kojem ističe da se Han Pijesak i okolne lokalne zajednice suočavaju sa čestim prekidima struje, te da je to problem koji traje preko dvadeset godina.

Kako ističe, alarmantno je što je to problem koji se nikako ne rješava, a nestankom struje, nestane i mreže, te stara i bolesna lica, u slučaju nužde, ne mogu pozvati ni hitnu pomoć.

- Ovo je problem koji se preko 20 godina ponavlja, pogotovo zimi. Prekidi se dešavaju čim je kiša, manja grmljavina i traju nekad po dva sata, nekad po četiri, nekad po 20, a nekad i dva dana – ističe čitalac koji je želio ostati anoniman.

Kao razlog, kako navodi čitalac, Terenska jedinica Vlasenica „Elektro-Bijeljine“, koja pokriva teritoriju opština Vlasenica, Milići, Han Pijesak i Šekovići, uglavnom istakne da je problem dalekovod.

- Uglavnom govore da je dalekovod, šta god da se desi. Kiša, manja grmljavina uvijek je dalekovod. Neće da urade podzemni kabal, jer je skupa investicija – navodi čitalac.

Građani su, jer za posljednje prekide nije bilo obavještenje na zvaničnoj stranici ZEP „Elektro-Bijeljina“, pokušali da kontaktiraju TJ Vlasenica i saznaju više informacija.

- Ne javljaju se na pola telefona, niti za prijavu kvara niti za žalbe. A kada se jave na telefon, dočeka nas drsko i neprijatno osoblje – objašnjava čitalac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate Pisma čitalaca: Otkaz nakon 8 dana bolovanja i 3 mjeseca bez plate
Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji? Pisma čitalaca: Zar postoji linija razgraničenja kada treba pomoći ljudima u nevolji?
Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama Pisma čitalaca: Stanovnici naselja Luke uskoro neće moći prići svojim kućama
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 18m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 41m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 14m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 11m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 2m
    0